Microsoft Kullanıcılarına Kendi Tarayıcısını Öneriyor - indirBak

indirBak  ›  TeknoHaber  ›  Teknoloji

 Microsoft Kullanıcılarına Kendi Tarayıcısını Öneriyor

Microsoft, bir kez daha insanları Bing'e geçmeye ikna etmek için Google'ın Chrome tarayıcısına pop-uplar ekliyor. Yazılım devi, geçen yıl ilk kez başka uygulamaların ve pencerelerin üzerinde görünen bir uyarı ile kötü amaçlı yazılım benzeri pop-up reklamlarını tanıttı. Bu bildirimi "istenmeyen davranışları ele almak" için duraklatıldıktan sonra, pop-uplar Windows 10 ve 11'de yeniden ortaya çıktı.
Microsoft Kullanıcılarına Kendi Tarayıcısını Öneriyor
Windows kullanıcıları, son günlerde Google Chrome içinde Bing AI ve Microsoft'ın Bing arama motorunu reklamlayan yeni pop-up'ları gördüklerini bildirdiler. Bu uyarıya evet derseniz, Microsoft Chrome için Bing'i varsayılan arama motoru olarak ayarlayacaktır. Bu son uyarılar kötü amaçlı yazılım gibi görünüyor ve bir kez daha Windows kullanıcılarını bunların gerçek mi yoksa kötü niyetli mi olduğunu sormaya itiyor. Microsoft, pop-up'ların gerçek olduğunu ve sadece bir kez görüneceğini The Verge'e doğruladı.

"Bu, insanlara Chrome'da Bing'i varsayılan arama motoru olarak ayarlamaları için bir kezlik bir bildirimdir," diyor The Verge'e iletişim direktörü Caitlin Roulston'un açıklamasında. Roulston, pop-up'ı Windows kullanıcılarına avantajlar sunan bir şey olarak çerçeveledi, çünkü bu uyarıyı kabul ederlerse Copilot'ta daha fazla sohbet dönemi alabilirler. "Müşterilerimize seçenek sunmayı değerli buluyoruz, bu yüzden bildirimi reddetme seçeneği var." Microsoft gerçekten Windows kullanıcılarına seçenek sunmayı değerli buluyorsa, bu pop-up'ları kalıcı olarak devre dışı bırakmanın kolay bir yolunu sunardı. Microsoft'un Bing ve Edge'e geçiş yapma konusunda Windows kullanıcılarını ikna etme girişimleri çeşitli şekillerde oluyor, bu nedenle ayarları değiştirerek bunlardan kaçınmak zor oluyor.

Son yıllarda Microsoft'un Chrome kullanıcılarına agresif şekilde pop-up reklamları gösterme çabalarından giderek daha fazla frustrasyon yaşamaya başladım. Microsoft, kendi hizmetlerini tanıtmak için Chrome içinde, Windows görev çubuğunda ve başka yerlerde pop-up'lar kullanıyor. Microsoft hatta bir Windows Güncellemesi sonrasında insanları Edge'e zorlamıştı ve güncellemeler uygulandıktan sonra Windows kullanıcılarını Bing ve Edge'e geçmeye ikna etmek için tam ekran bir mesaj sunuyor.

Bu yılın başlarında, Microsoft'un Edge tarayıcısının kullanıcının izni olmadan Chrome'dan gezinme verilerini ve sekmeleri otomatik olarak içe aktarması gereken bir sorunu bile düzeltmek zorunda kaldı. Bu hatayı kişisel olarak yaşadım; Windows güncellemesi için bilgisayarımı yeniden başlattığımda, Microsoft Edge güncellemeden önce üzerinde çalıştığım Chrome sekmeleri ile otomatik olarak açıldı.

Ağustos ayında "bir sonraki sinir bozucu pop-up'ın çıkmasını günler sayıyorum" diye yazmıştım ve işte neredeyse altı ay sonra burada. Hala Microsoft'un bu sinir bozucu pop-uplardan vazgeçeceğini ve Windows kullanıcılarının istedikleri arama motoru ve tarayıcıyı seçme hakkına saygı göstereceğini umuyorum.

Google Chrome

Google Chrome

Windows:Hızlı internet Tarayıcı,Google Chrome,Hızlı , Basit ve Güvenli olma ilkesi ile güvenli web tarayıc

Microsoft Edge

Microsoft Edge

Windows:windows web tarayıcısı,Microsoft Edge, ile internette gezinirken daha fazla gizlilik, daha fazla ver

Tarih:2024-03-16 23:03:07  Hit:87