Leapmotor indirime gidiyor - indirBak

indirBak  ›  TeknoHaber  ›  Otomobil

 Leapmotor indirime gidiyor

Stellantis, İtalya'da Çinli Leapmotor İle Elektrikli Araç Üretimine Hazırlanıyor

Avrupa'nın önde gelen otomotiv devi Stellantis, Çin'deki ortakları Leapmotor'u Avrupa pazarına taşıma hedefiyle İtalya'nın Torino şehrindeki fabrikasında üretime başlamayı planlıyor. Türkiye'nin ekonomik elektrikli otomobil markalarından biri olan Leapmotor, yakın bir gelecekte İtalya'da üretim yaparak Avrupa pazarında güçlü bir varlık sağlayabilir.

Leapmotor indirime gidyor

Stellantis CEO'su Carlos Tavares, İtalya'daki fabrikalarını genişletme arzularını doğrulayarak, Leapmotor ile yılda 150 bin elektrikli araç üretmeyi hedeflediklerini açıkladı. İtalya'da yapılan anlaşma, üretimlerin 2026-2027 gibi kısa bir sürede başlayabileceğini gösteriyor. Bu gelişme, Torino'daki tarihi fabrikanın 1939'dan beri Avrupa'nın en büyük otomobil tesislerinden biri olma özelliğini taşıyan bir döneme tanıklık edebileceğini ortaya koyuyor.

Torino'daki fabrikanın Leapmotor üretimini eklemesi, tesisin üretim kapasitesini iki katına çıkarabilir ve Stellantis'in 2030 yılına kadar İtalya'daki fabrikalarının yılda 1 milyon araç üretme hedefine katkı sağlayabilir. Bu durum, şirkete hükümetten ek sübvansiyon alma imkanı da sunacak.

Öte yandan, Leapmotor'un Türkiye'deki varlığı da göz önüne alındığında, şu anda Çin'den getirilen T03 modellerinin ekstra vergilendirmeye tabi olduğu biliniyor. Ancak İtalya'da üretilmeye başlandığında Çin vergisinin ortadan kalkması bekleniyor. Bu durum, Türkiye pazarındaki Leapmotor modellerinin daha rekabetçi hale gelmesine ve tüketicilere daha uygun fiyatlar sunulmasına olanak tanıyabilir.

Stellantis'in bu stratejik hamlesi, sadece şirketin global pazardaki varlığını güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda Türkiye'deki otomotiv sektörüne de olumlu yansımalar yapabilir. İlerleyen dönemde Leapmotor'un İtalya'da başlayacak olan üretimi, Türkiye'nin otomotiv endüstrisine katma değerli bir boyut kazandırabilir.

Tarih:2024-02-19 22:12:31  Hit:187 



Tomb Raider Anniversary Nude Patch

Tomb Raider Anniversary Nude Patch

çıplak Tomb Raider Anniversary
Zuzu

Zuzu

müzik dinle ve indir
CMturk Antrenman Paketi CM03-04

CMturk Antrenman Paketi CM03-04

CMturk Antrenman Paketi CM03-04 ind
Waseor Coğrafya

Waseor Coğrafya

il bulma oyunu
Flatcast

Flatcast

internetten radyo yayını yapma pr

Tango

ios görüntülü sohbet

Hello Neighbor

araştırma ve korku oyunu

GC Racing: Grand Car Racing

android için araba yarışı oyunu

Crazy for Speed

android için araba yarışı

Shadowmatic

android için gölge oyunu

Speed Night 2

andorid gece araba yarışı

DirectChat (ChatHeads for All)

android için sohbet uygulamaların

Mackolik

iphone için canlı maç sonuçlar�