Bir Saç Dökülme İlacı Kalbe İyi Geliyormuş - indirBak

indirBak  ›  TeknoHaber  ›  Sağlık

 Bir Saç Dökülme İlacı Kalbe İyi Geliyormuş

Finasterid adlı ilaç, zaten saç dökülmesi ve büyümüş prostat tedavisinde kullanılıyor ve aynı zamanda kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
Bir Saç Dökülme İlacı Kalbe İyi Geliyormuş
Erkek insanlar ve fareler üzerindeki verilerin analizi ile ilaç, sağlığı iyileştirmekte ve kolesterol seviyelerini düşürmekte etkili olduğunu gösterdi.

Vücutta fazla miktarda kolesterolün kalp hastalığı riskini artırdığı iyi bilinmektedir, çünkü bu durum damarların içinde yağ birikimine yol açar ve arterlerdeki kan akışını tıkar. Sonunda bunlar felce veya kalp krizine neden olabilir.

Illinois Urbana-Champaign Üniversitesi ve Maryland Üniversitesi'nden araştırma ekibi, ilacın kalp hastalığı ile olan bağlantısını incelemek istedi çünkü ilaç, testosteron hormonunu aktive eden bir proteini engelleyerek çalışır ve testosteron ile ateroskleroz arasında önceki zayıf bağlantılar mevcuttur.

Çalışma, 2009 ile 2016 arasında toplanan Ulusal Sağlık ve Beslenme İnceleme Anketi verilerini kullandı. 50 yaş ve üstü 155 erkek yetişkin üzerinde odaklanarak, ekip kolesterol seviyeleri ile finasterid kullanımı arasındaki bir ilişki buldu. Bunun nispeten küçük bir örnek büyüklüğü olduğunu ve kayıtların her bir kişinin ilacı ne kadar süre kullanmış olduğunu göstermediğini belirtmek önemlidir, bu nedenle sonuçlar finasterid'in potansiyel kalp faydalarına dair zayıf ancak ilginç bir öneri sunmaktadır.

"Anketimizde finasterid kullanan erkeklerin kolesterol seviyeleri, ilaç kullanmayan erkeklere göre ortalama olarak 30 puan daha düşüktü," diyor Illinois Urbana-Champaign Üniversitesi gıda bilimci Jaume Amengual.

Araştırmacılar ayrıca, genetik olarak ateroskleroza yatkın olan farelerde daha kapsamlı testler yaptılar, üç farklı finasterid seviyesiyle ve ilaç almayan bir kontrol grubuyla denemeler yapıldı. Farelere aynı zamanda 12 hafta boyunca yüksek kalorili bir diyet uygulandı.

1.000 miligramlık kilogram başına en yüksek dozda, hayvanlarda sağlık faydalarına işaret eden belirtiler vardı, bunlar arasında kolesterolde azalmalar bulunmaktaydı.

İlaç, insanlara genellikle günde 1 veya 5 miligramlık dozlarla reçete edildiği halde farelere kendi boyutlarına göre daha fazla finasterid verildiğini belirtmek önemlidir (en yüksek dozdaki olanlar için yaklaşık olarak günde 2.5 miligram). Ancak sonuçların fareler ve insan denekleri arasında tutarlı olduğu görülmüştür, bu da umut vericidir.

Araştırmanın bir sonraki adımı, finasterid kullanan daha çeşitli gruplardaki insanlarda kolesterol seviyelerine daha detaylı bir bakış veya klinik denemeler olacaktır, ancak zaten onaylanmış bir ilaç olması süreci hızlandırmaya yardımcı olacaktır.

"Geçen on yıl içinde doktorlar, bu ilacı cinsiyet değiştiren bireylere, ya erkekten kadına ya da kadından erkeğe geçiş yapanlara reçete etmeye başladılar," diyor Amengual. "İlginç olan şey, cinsiyet değiştiren bireylerin aynı zamanda kardiyovasküler hastalık riski altında olmalarıdır. Bu nedenle bu ilaç, sadece cis erkeklerde değil, aynı zamanda cinsiyet değiştiren bireylerde kardiyovasküler hastalığı önleme potansiyel bir olumlu etkiye sahip olabilir."

Kaynak:https://www.sciencealert.com/surprise-discovery-hair-loss-drug-may-lower-risk-of-heart-disease

Tarih:2024-03-01 22:52:58  Hit:147 



Anti Deep Freeze

Anti Deep Freeze

deep freeze şifre bulucu
Waseor Coğrafya

Waseor Coğrafya

il bulma oyunu
Mp3 Download Manager (MDM)

Mp3 Download Manager (MDM)

internetten mp3 indirme programı
hashcat

hashcat

şifre kırıcı program
Flatcast

Flatcast

internetten radyo yayını yapma pr

e-Kilit Mobil Anahtar

Akıllı Tahta Kilit Uygulaması

e-Kilit Mobil Anahtar

Akıllı Tahta Kilit Uygulaması

Creality Slicer

3d dilimleme programı

POOLS

Deneysel sakin Korku ve keşif oyun

Dungeon Hunter 6

kötüleri durdurmak için savaşma

QuickTextPaste

hızlı metin yapıştırma

Scanner Radio

polis itfaiye telsizlerine bağlanm

Scanner Radio

polis itfaiye telsizlerine bağlanm